Proiect ASF: Asigurarea RCA va putea fi prezentată și în format electronic

Asigurarea RCA

Șoferii vor putea prezenta echipajelor de poliție versiunea electronică a poliței de asigurare RCA, propune un proiect al Autorității de Supreaveghere Financiară (ASF).

ASF a supus consultării publice un proiect pentru modificarea și completarea prevederilor Normei nr. 20/2017 referitoare la dovada încheierii asigurării RCA în cazul controalelor efectuate de către poliție.

În acest moment legislația este neclară și permite agenților de poliție să amendeze cu până la 2.000 lei dacă asigurarea nu este prezentată pe suport tipărit.

motive de deplasare în afara localității

Pentru că majoritatea șoferilor își achiziționează polița RCA online, aceasta este primită pe suport digital. Valabilitatea poliței se poate verifica și prin interogarea bazei de date AIDA (Administrare Istoric Date Asigurări) dezvoltată de Biroul Ariguratorilor de Autovehicule din România.

Pentru ca modificările să intre în vigoare, proiectul trebuie aprobat de autoritățile statului și publicat în Monitorul Oficial.

Via Cargo-Bus

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top