Aston Martin a livrat primele exemplare ale modelului DB5 Goldfinger Continuation

Aston Martin a livrat primele cinci exemplare ale modelului DB5 Goldfinger Continuation, inspirat de automobilul folosit de James Bond în filmul clasic ”Goldfinger”.

Aston Martin a construit primele cinci exemplare ale modelului clasic DB5, o replică exactă a automobilului folosit de agentul secret James Bond în filmul Goldfinger. Modelul DB5 Goldfinger Continuation este echipat cu toate gadgeturile folosite de celebrul agent 007.

Aston Martin va construi doar 25 de exemplare ale modelului de colecție, iar primele cinci au fost strânse la un loc pentru o sesiune foto înainte de livrarea către proprietari. Fiecare exemplar costă 3.3 miloane lire sterline.

Fiecare exemplar are nevoie de 4.500 de ore pentru asamblare, iar puterea este furnizată de motorul cu șase cilindri în linie de 4.0 litri ce dezvoltă 290 CP. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală cu cinci trepte.

Toate cele 25 exemplare DB5 au fost deja vândute către clienți din Europa, Statele Unite ale Americii și Orientul Mijlociu.

Deoarece exemplarele Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation au gadgeturi funcționale ca numere de înmatriculare rotative, scut pentru gloanțe, o mitralieră ascunsă în far și posibilitatea de a crea fum ca modalitate de camuflare, modelul nu poate fi omologat pentru circulație pe drumurile publice.

Via Autocar

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top