Aston Martin Lagonda, salvat de miliardarul canadian Lawrence Stroll

Aston Martin Lagonda Global Holdings Plc va primi o foarte necesară infuzie financiară de aproximativ 500 de milioane de lire sterline. Aceasta vine inclusiv prin intermediul unei investiții a miliardarului canadian Lawrence Stroll.

Constructorul britanic a avut un debut nefericit la bursă. Astfel, IPO-ul de la sfârșitul anului 2018 a fost urmat de scăderi drastice ale cotației acțiunilor pe fondul reducerii vânzărilor. La sfârșitul săptămânii trecute, miliardarul canadian Lawrence Stroll a fost anunțat drept un nou acționar minoritar. Consorțiul său este cunoscut pentru că deține și o echipă de Formula Unu. Investiția va fi de 16,7% din acțiunile Aston Martin Lagonda. Suma plătită pentru această participație este de 182 milioane de lire sterline.

Aston Martin Lagonda, salvat de miliardarul canadian Lawrence Stroll

În plus, Stroll a fost de acord să „ajute” Aston Martin Lagonda să strângă un total de 500 de milioane de lire sterline prin intermediul unei noi emisii de acțiuni. Astfel, miliardarul ar putea ajunge să dețină până la 20% din companie.  El a fost numit și președinte executiv la Aston Martin Lagonda. Constructorul britanic este guvernat în special de fonduri de investiții din Italia și Kuweit. Compania a mai fost în discuții și cu producătorul chinez Geely. Acesta este deținătorul Volvo, dar și al rivalului britanic Lotus. Conform CEO-ului Aston Martin Lagonda, Andy Palmer, consorțiul lui Stroll va prelua numele producătorului de 107 ani pentru echipa Racing Point F1, din 2021.

Via Reuters

Adaugati comentariu