Aston Martin Rapide E – Englezii construiesc un supercar electric cu peste 600 CP!

Aston Martin Rapide E (1)

Aston Martin Rapid E se pregătește de lansare. Prezentată sub forma unui concept în 2015, limuzina electrică va primi un sistem de propulsie capabil să dezvolte peste 600 de cai putere și va accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde.

Toate aceste informații reprezintă un indiciu că Aston Martin Rapid E dă atacul la Porsche Taycan, primul vehicul electric din istoria constructorului german de supercaruri.

Aston Martin Rapide E

Aston Martin DBS Superleggera e aici cu toți cei

715 cai putere ai săi

“Rapid E va fi un pas decisiv pe drumul nostru spre relansarea brand-ului Lagonda ca un prim brand al segmentului de lux cu emisii zero”, este planul lui Andy Palmer, CEO la Aston Martin.

Doar 155 de unități se vor construi, iar producția va începe în 2019, la uzina din Saint Athan, Țara Galilor, acolo unde se vor produce și modelele electrice Lagonda. Livrările vor începe la sfârșitul anului viitor. Englezii nu au comunicat prețul viitorului supercar EV, dar acesta ar trebui să fie undeva în jurul a 250.000 de lire sterline.

Aston Martin Rapide E

Martin. Aston Martin. Englezii vor construi 25 de mașini DB5 Goldfinger exact ca a lui James Bond

Aston Martin va beneficia de ajutorul experților echipei de Formula 1, Williams, care se vor implica în faza de dezvoltare și testare.

Aston Martin Rapide E va fi pus în mișcare de două motoare amplasate pe puntea din spate și va avea o baterie cu o capacitate de 65 kWh, alcătuită din 5600 de celule litiu-ion cilindrice. Un diferențial cu alunecare limitată și o suspensie revizuită sunt deja în plan pentru EV-ul britanic. Britanicii trec în contul lui Rapide E o putere de 610 CP, o viteză maximă de 250 km/h, o autonomie de aproximativ 320 de kilometri și o accelerație de la 0 la 100 în mai puțin de 4 secunde.

Aston Martin Rapide E

Adaugati comentariu