Aston Martin revine oficial în Formula 1

Numele Aston Martin revine în Formula 1 începând cu sezonul 2021 ce va debuta pe 21 martie cu Marele Premiu al Australiei.

Marca britanică Aston Martin revine oficial în Formula 1 după o pauză de 60 de ani. Debutul în sezonul 2021 va avea loc în cursa din Australia ce va avea loc pe 21 martie.

Marca Aston Martin a fost implicată în cursele de anduranță în istoria sa recentă cu multiple victorii la clasa sa în cursa de 24 de ore de la Le Mans. A venit însă momentul ca marca britanică să revină în sportul cu motor la cel mai înalt nivel: Formula 1.

Aston Martin a fost sponsorul principal al echipei Red Bull Racing, iar acum va deveni echipă cu drepturi depline prin achiziționarea team-ului Racing Point.

Mutarea a fost făcută la începutul anului 2020 când miliardarul canadian Lawrence Stroll a cumpărat 16.7% din acțiunile mărcii Aston Martin și a devenit președintele mărcii britanice.

Echipa de Formula 1 va purta numele Astin Martin Formula One Team, iar piloții săi vor fi Sebastian Vettel și Lance Stroll.

Echipa își va prezenta monopostul și noul look în luna februarie.

Via Aston Martin

Adaugati comentariu