Aston Martin V12 Vantage: serie limitată la 333 exemplare

Aston Martin anunță ultima generație a modelului V12 Vantage ce va fi produsă în doar 333 exemplare.

Aston Martin a publicat primele fotografii cu cel mai performat model din gama Vantage. Versiunea V12 Vantage va fi produse în serie limitată de doar 333 exemplare. Aceasta va fi ultima iterație a modelului Vantage echipat cu motor V12.

Aston Martin V12 Vantage

Noul model Aston Martin V12 Vantage are o grilă frontală cu 25% mai mare față de versiunea cu motor V8, eleron spate de dimensiuni generoase ce produce o apăsare aerodinamică de 204 kg și jante de 21 inchi.

Spoilerul spate este fabricat din materiale compozite, iar capota, spoilerul față, aripile și pragurile sunt confecționate tot din fibră de carbon. Sistemul de evacuare este fabricat din inox și are cu 7.2 kilograme mai puțin față de cel standard.

La interior, modelul V12 Vantage a fost personalizat cu inserții negre, siglă V12 amplasată pe consola centrală, scaune sport și un display central de 8 inchi.

Sub capotă, modelul performant britanic folosește celebrul motor V12 de 5.2 litri, twin-turbo ce dezvoltă 700 CP și un cuplu maxim de 753 Nm. Transmisia este asigurată de o cutie automată ZF cu 8 trepte. Pentru a accelera de la 0 la 100 km/oră, V12 Vantage are nevoie de 3.4 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 322 km/oră.

Toate cele 333 exemplare ale modelului Aston Martin V12 Vantage au fost deja rezervate. Livrările vor începe în al doilea trimestrui al anului 2022.

Via Aston Martin

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top