Aston Martin Vantage devine safety-car în Formula 1

aston-martin-safety-car-autoexpert-15

Aston Martin a revenit în Formula 1 după 61 de ani, iar alături de echipa de uzină pe circuit vom vedea ți un nou safety-car: Aston Martin Vantage.

Aston Martin va furniza safety-car-ul oficial pentru Formula 1, alături de partenerii de la Mercedes-AMG. Cele două companii auto vor împărții aparițiile pe circuit, astfel că modelul britanic va furniza servicii ca Safety-Car la 12 din cele 23 de etape din calendarul 2021.

aston-martin-safety-car-autoexpert-10

Aston Martin Vantage – safety-car

Prima apariție a modelului Aston Martin Vantage, special pregătit pentru funcția de Safety-Car va fi la Marele Premiu din Bahrain din 29 martie.

Aston Martin va furniza două modele pentru Formula 1. Modelul Vantage, cu modificări la nivel de putere, șasiu și interior pentru a oferi performanțe maxime pe circuit va fi pilotat de Bern Maylander, pilotul mașinii de siguranță din Formula 1 de peste 20 de ani.

aston-martin-safety-car-autoexpert-3

Puterea motorului V8 twin-turbo de 4.0 litri a fost crescută cu 25 CP, modelul oferind acum 535 CP. Sprintul de la 0 la 100 km/oră se face în 3.5 secunde. Versiunea Safety-Car beneficiază și de un pache aerodinamic suplimentar inspirat de versiunea de competiție Vantage GT.

Al doilea model furnizat de Aston Martin este SUV-ul DBX ce va îndeplini rolul de mașină medicală. Vopsit în tradiționala culoare Racing Green, modelul a primit modificări la interior pentru a putea răspunde rapind în cazul unei urgențe medicale pe circuit. Așa cum cer regulile din Formula 1, mașina medicală are la bord echipament specific inclusiv un defibrilator, echipamente medicale, două stingătoare și un kit pentru tratarea arsurilor.

aston-martin-safety-car-autoexpert-1

Modelul DBX pentru Formula 1 a primit patru scaune individuale sport echipate cu centuri în șase puncte. Mașina medicală va fi pilotată de Alan van der Merwe, iar Dr. Ian Roberts va ocupa locul din dreapta.

Via Aston Martin

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top