Aston Martin va furniza Safety Car-ul pentru Formula 1 și în 2022

Aston Martin va continua parteneriatul cu Formula 1 și pentru sezonul 2022. Modelul Vantage va fi Safety Car-ul oficial pentru 12 etape din calendarul F1.

Marca britanică Aston Martin va furniza din nou Safety Car-ul și mașina medicală oficială la 12 din etapele din calendarul Formulei 1. Modelul Aston Martin Vantage va fi folosit ca Safety Car, iar ca mașină medicală oficială va fi folosit SUV-ul Aston Martin DBX.

Aston Martin Vantage și DBX

Ambele modele vor fi finisate în culoarea tradițională Aston Martin Racing Green și vor debuta la etapa a treia ce se va desfășura la Melbourne, Australia în data de 10 aprilie. Safety car-ul Aston Martin Vantage va fi pilotat de germanul Bernd Maylander, pilotul FIA oficial pentru mașina de siguranță.

Modelul Vantage Safety Car a fost dezvoltat din experiența mărcii britanice în cursele de anduranță, inclusiv cele 24 de ore de la Le Mans. Modelul dispune de echipamentul de comunicare specific, plăcuță de înmatriculare spate cu iluminare LED și rampă de lumini.

Mașina medicală Aston Martin DBX dispune de 550 CP și 700 Nm și va fi utilizată de Dr. Ian Roberts, coordonatorul departamentului medical FIA.

“Ne bucurăm că Vantage și DBX vor fi prezente la 12 curse în acest sezon și, cu toate că nu-mi doresc să le văd prea des pe circuit, știm cu toții că vor avea treabă în această nouă eră a Formulei 1,” a declarat șeful Aston Martin, Tobias Moers.

Alături de Aston Martin, Mercedes-Benz va furniza propria mașină de siguranță, cele două companii asigurând alternativ mașinile de sigurnață necesare desfășurării unui Mare Premiu de Formula 1.

Via Aston Martin

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top