Porsche Taycan Turbo S devine safety car în Formula E

Porsche Taycan devine safety-car-ul oficial pentru Formula E, campionatul dedicat monoposturilor electrice ce se desfășoară pe circuite urbane din întreaga lume.

Porsche va furniza Safety Car-ul oficial pentru campionatul de Formula E, dedicate monoposturilor electrice. Modelul ales este, bineînțeles, electricul Taycan și va debuta în noua sa funcție oficială în prima etapă a noului sezon de Formula E pe 28 și 29 ianuarie în Diriyah, Arabia Saudită.

Porsche Taycan – Safety Car în Formula E

Safety Car-ul este un Porsche Taycan Turbo S personalizat în culorile competiției. Taycan Turbo S dispune de o putere maximă de 761 CP și poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 2.8 secunde în modul Launch Control. Viteza maximă este de 260 km/oră.

Pentru a putea fi folosit ca mașină de siguranță, Taycan Turbo S a trecut printr-o serie de modificări. A fost instalat un roll cage și scaune sport de competiție cu centuri în șase puncte. Au fost adăugate comenzi suplimentare pentru iluminarea specifică și sistemul de comunicație. Luminile speciale au fost integrate în spoilere, iar o rampă suplimentară a fost montată pe plafon. Safety Car-ul oficial Formula E va fi pilotat de Bruno Correia din Portugalia.

Porsche preia funcția de Safety Car după ce în sezonul trecut Formula E a folosit modelul Mini Electric Pacesetter JCW.

Via Porsche

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top