MINI Electric Pacesetter inspired by JCW este noul safety-car pentru Formula E

mini-electric-pacesetter-11-autoexpert

Mini va furniza noul safety-car electric pentru campionatul Formula E, înlocuind modelul BMW i8 folosit până acum: Electric Pacesetter by JCW.

Mini și divizia sa John Cooper Works au creat un safety-car electric special numit MINI Electric Pacesetter. Este o reinterpretare radicală a modelului de serie Mini Cooper SE și anunță și un posibil model de serie electric dezvoltat sub divizia de performanță JCW.

MINI Electric Pacesetter JCW

Influențele John Cooper Works sunt vizibile: spoilere proeminente, eleron masiv în spate și splitter aerodinamic. Jantele de 18 inch au acum un design în două culori.

Interiorul este redus la esenţialul absolut; rămân doar scaunele din faţă. Zona pilotului este formată dintr-un scaun sport cu centură cu prindere în şase puncte aprobat atât pentru curse, cât şi pentru utilizare pe şosea, un volan cu amortizor de impact din fibră de carbon cu design minimalist şi un grup de instrumente digitale. Afişajul central de informaţii face loc unui capac din fibră de carbon pentru a reduce şi mai mult masa totală a mașinii.

Partea tehnică a fost preluată de la modelului Mini Electric, astfel că noul safety-car pentru Formula E are 184 CP și oferă un cuplu instant de 280 Nm. Modelul poate sprinta de la 0 la 100 km/oră în 6,7 secunde. Masa totală a modelului Electric Pacesetter este de 1230 kg.

MINI Electric Pacesetter inspired by JCW va fi folosit la Roma, în 10 aprilie 2021, la cel de-a doua etapă (cursa 3) din sezonul 2021 al Formulei E. La volan va fi pilotul oficial FIA Formula E Safety Car, Bruno Correia.

Via Mini

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top