Primul Mini Electric dedicat competițiilor sportive este pregătit în România

Primul Mini Cooper SE electric dedicat competițiilor sportive este dezvoltat în România de Vitesco Technologies.

Prototipul primului exemplar Mini Cooper SE electric pentru competiții sportive a ieșit deja în lume în cadrul raliului de regularitate Transylvania Classic. Mini, împreună cu Vitesco Technologies, dezvoltă acest exemplar în România pentru omolograre unei versiuni ce va concura în diverse campionate motorsport.

Varianta de serie a modelului Mini Cooper SE are un motor electric de 184 CP alimentată de o baterie de 28.9 kWh. Este același tren de rulare folosit și de modelul BMW i3S, dar puterea este transmisă către puntea față.

Varianta de curse a primit numele Mini Electric Racing, iar dezvoltarea se face la Vitesco Technologies în Timișoara. La prima ieșire competitivă, Mini-ul în variantă neomologată a fost pilotat de echipajul Vlad Ruxandu și Răzvan Simion, ingineri din cadrul Vitesco.

Urmează echiparea modelului electric cu elementele de siguranță necesare pentru primirea omologării pentru competiții din partea Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

Modelul va concura apoi în Campionatul Național de Viteză în Coastă, Campionatul Național de Super Rally și ROTAC (Romania Time Attacj Challenge).

În varianta omologată, Mini Electric Racing va fi pilotat de Dominic Marcu.

Test drive Mini Cooper SE

Via Mini Romania

Adaugati comentariu