Aston Martin Valhalla: supercar hybrid cu 950 CP

Aston Martin a prezentat supercarul hybrid Valhalla în varianta de serie: propulsor V8, două motoare electrice și un total de 950 CP.

Aston Martin adaugă un impresionant supercar în gama sa de modele de serie. Numit Valhalla, modelul folosește un sistem de propulsie hybrid format din motorul V8 twin-turbo de 4.0 litri și 750 CP (origine Mercedes-AMG) alături de două motoare electrice, câte unul pentru ficare punte. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată cu opt trepte și dublu ambreiaj.

Aston Martin Valhalla: hybrid cu 950 CP

Sistemul produce o putere totală de 950 CP și 1000 Nm. Astfel echipat, supercarul Valhalla poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 2.5 secunde, iar viteza maximă este de 330 km/oră. Valhalla are o masă proprie totală de 1550 kilograme.

Modelul poate parcurge până la 15 kilometri în mod full electric. Aston Martin spune că noul său supercar poate parcurge un tur pe Nurburgring Nordschleife în 6 minute și 30 secunde.

Modelul de serie Aston Martin Valhalla a fost influențat de conceptul RB-003 prezentat la Salonul Auto de la Geneva din 2019. Planurile inițiale prevedeau un motor V6 de 3.0 litri dezvoltat de Aston Martin ca motor pentru supercarul de serie. Planurile pentru dezvoltarea acestui propulsor au fost oprite după ce Tobias Moers a preluat conducerea mărcii britanice.

Via Aston Martin

Adaugati comentariu