Ce nume exotic va primi viitorul hypercar de la Aston Martin?

Aston Martin Valhalla (1)

Viitorul hypercar de la Aston Martin primește – așa cum ne-a obișnuit casa britanică – o denumire exotică. Noul membru al familiei “V”, ca și în cazul lui Valkyrie, va avea un nume inspirat din mitologia nordică.

Hypercarul britanic, care poartă numele de cod AM-RB 003, va deveni Aston Martin Valhalla. Mașina cu motor amplasat central va fi produsul colaborării dintre renumitul inginer Adrian Newey și Red Bull Advanced Technologies.

Numele viitorului hypercar este preluat din mitologia nordică și face referire la paradisul războinicului, unul dintre cele nouă tărâmuri, acolo unde merg sufletele celor care sunt uciși în luptă.

Aston Martin Valhalla (2)

Cu o construcție ultra-ușoară, realizat din fibră de carbon, și cu elemente aerodinamice preluate de la Valkyrie, dezvăluit în luna martie, la Salonul Auto de la Geneva, Valhalla promite eficiență și putere ieșite din comun, asigurate de un sistem de propulsie hibrid, care va integra și un motor V6 turbo pe benzină. Informația contrazice zvonurile care vorbeau despre  motorul AMG V8 de 4.0 litri, care să pună în mișcare viitorul hypercar.

Doar 500 de unități vor fi construite, toate din fibră de carbon.

Top 10 supercaruri la Salonul Auto de la Geneva

Aston Martin a pus bazele familiei “V” în 1951, odată cu apariția lui DB2, care a primit denumirea Vantage, deși numele nu a fost oficial. Rezervată celor mai capabile modele Aston Martin, cu motoare V8 și V12, denumirea a fost aplicată prima dată lui DB5.

Au urmat Vanquish și Valkyrie, iar CEO-ul companiei Andy Palmer este convins că astfel de denumiri atrag atenția. “Acest lucru se întâmplă pentru că astfel de nume captează o emoție sau spun o poveste. Știam că Aston Martin Valhalla trebuie să fie el însuși o declarație, dar să arate continuitate și o conexiune clară.”, explică Andy Palmer numele ales pentru viitorul hypercar, care este o aluzie la glorie și fericire.

Adaugati comentariu