Aston Martin Valkyrie: primele teste pe drumurile publice

Aston Martin a început să testeze noul supercar Valkyrie pe drumurile publice din Marea Britanie. Hypercarul britanic a fost dezvoltat împreună cu echipa de Formula 1 Red Bull Racing.

Hybercarul hybrid Aston Martin Valkyrie a fost prezentat pentru prima dată publicului în vara anului trecut, deși constructorul britanic îl promovează de mai bine de trei ani.

Dezvoltat împreună cu echipa de Formula 1 Red Bull Racing, Varkyrie este echipat cu un motor V12 de 6.5 litri dezvoltat împreună cu cei de la Cosworth. Propulsorul oferă 1.014 CP și 740 Nm, iar împreună cu motorul electric, puterea totală a sistemului hibrid este de 1.176 CP și 900 Nm. Sistemul hibrid de propulsie a fost dezvoltat împreună cu specialiștii de la Rimac.

Aston martin va produce doar 150 exemplare, toate fiind deja rezervate. Livrările vor începe în a doua parte a anului curent.

Până atunci, Aston Martin a început testele cu noul supercar pe drumurile publice, Vakyrie fiind un automobil complet street-legal. Sesiunea de teste a fost efectuată de Chris Goodwin, pilot de teste Aston Martin.

Adaugati comentariu