Atenție! Noi radare laser pentru Poliția Rutieră. CÂND APAR

Care a fost cea mai mare viteză înregistrată de radar în vacanţa de Anul Nou

Atenție, șoferi! Noi radare laser vor intra în dotarea Poliției Rutiere. Acestea vor putea măsura viteza unei mașini de la cel puțin un kilometru distanță.

Măsura face parte din noua strategie de combatere a accidentelor derulată de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), viteza excesivă fiind văzută drept una dintre cauzele accidentelor rutiere grave din România.

În acest sens, IGPR dorește achiziționarea a 50 de radare ultra-performante cu unde laser, o licitație fiind deja lansată la finele săptămânii trecute. Potrivit caietului de sarcini, noile aparate de măsurare a vitezei trebuie să acopere un spectru de până la 320 km/h. De asemenea, pentru a fi eligibile, noile radare laser trebuie să măsoare viteza, în regim staționar, de la o distanță de cel puțin 1.000 metri, cu o eroare maximă tolerată de +/- 2 km/h.

Costul total al contractului nu trebuie să depășească pragul de 2,45 milioane de lei fără TVA. Ofertele depuse de firmele furnizoare vor fi deschise și analizate pe data de 2 mai, după anunțarea câștigătorului aparatele radar urmând să fie livrate în maximum opt luni.

Cu alte cuvinte, șoferii obișnuiți să calce pedala de accelerație dincolo de limitele legale vor avea de înfruntat noile radare laser începând de anul viitor, din luna ianuarie.

1 thought on “Atenție! Noi radare laser pentru Poliția Rutieră. CÂND APAR”

  1. niste autostrazi nu s-ar obosi politia sa cumpere, ….eventual sa dea coate cui este responsabil sa le construiasca.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top