Atomul de la originea Aston Martin?

In 1939 era construit Atom, un prototip despre care se spune că l-a convins pe David Brown să cumpere Aston Martin.

Aston Martin Atom reprezintă o verigă importantă între modelele casei din perioada post şi antebelică. Proiectat în 1939, acest prototip avea un şasiu cu profil rectangular de care erau ataşate panourile din aluminiu. Forma caroseriei cu patru uşi era desenată de Claude Hill şi ar fi participat cu siguranţă la ediţia din 1940 a salonului Earls Court Motor Show dacă nu ar fi început războiul. Dar şi aşa, acest concept car cu patru uşi şi patru locuri, a fost pus la dispoziţia jurnaliştilor pentru teste. Dacă ar fi intrat în producţia de serie, Atom ar fi beneficial de o caroserie modificată, cu ampatament alungit, pentru confortul pasagerilor din spate.

 

Soluţii tehnice de avangardă

Iniţial, Atom a fost echipat cu un motor cu 4 cilindri şi capacitate de 1950cmc. Acesta avea o singură axă cu came în cap, alimentarea făcându-se prin carburatoare Zenith. Spre finele războiului, acest propulsor a fost înlocuit de unul proiectat de Claude Hill, cu capacitatea de 1970 cmc şi carburatoare SU. Acest motor a fost ataşat unei cutii Cotal semi-automate cu patru viteze, având ca inovaţie tehnică ambreiajul electromagnetic.

Te-ar putea interesa si: Ce mașină va conduce James Bond în următorul film?

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top