Au avut Logan și Duster până acum. Ce mașini își cumpără deputații?

Camera Deputaților licitație

Deputații vor mașini noi. Camera Deputaților organizează licitație pentru achiziționarea de autoturisme care trebuie să fie cu tracțiune integrală. Se apropie termenul limită pentru depunerea ofertelor la licitație.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor companiilor interesate să participe la licitație este 21 octombrie, la aproape o lună după publicarea anunțului în SEAP. Contractul de achiziție va fi semnat pentru o perioadă de doi ani, fără posibilitate de reînnoire.

Contractul este estimat la 1.136.974 de lei, echivalentul a 240.000 de euro, ceea ce înseamnă că fiecare autoturism va trebui să coste 16.000 de euro. Una dintre condițiile solicitate prin intermediul caietului de sarcini este ca vehiculele să fie echipate cu sistem de tracțiune integrală. Toate trebuie să fie produse în 2019. Dacia Duster este singurul model care se conformează cerințelor deputaților.

Ce mașini își cumpără autoritatea care se ocupă de drumurile noastre?

Camera Deputaților deține, la ora actuală, un parc auto care cuprinde 104 vehicule, cumpărate în 2005, 2013, respectiv 2016. 62 dintre acestea sunt Dacia Logan din 2005, 50 sunt Dacia Duster din 2013 și 2 sunt Dacia Dokker din 2016. Mai multe dintre Logan-urile din parcul auto au fost trase pe dreapta din cauza uzurii.

Caietul de sarcini arată că noile mașini vor contribui la “reducerea costurilor de mentenanță, a cosumului de carburant, precum și la creșterea siguranței rutiere.”

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top