Audi A6 Avant e-tron Concept anunță un posibil break electric pentru 2024

Audi a prezentat conceptul A6 Avant e-tron, model ce anunță un potențial break electric de serie care ar putea fi lansat în 2024.

La aproape un an distanță de la prezentarea conceptului sedan Audi A6 e-tron, constructorul din Ingolstadt revine și cu varianta Avant. Renumit pentru versiunile sale break, Audi nu putea ignora conceptul unui break de clasă mare cu propulsie electrică.

Audi A6 Avant e-tron Concept

Cu A6 Avant e-tron Concept, Audi intră pe teritoriul modelelor electrice performante ca Porsche Taycan Cross Turismo. Ca și conceptul sedan prezentat acum un an, versiunea Avant folosește arhitectura Premium Platform Electric (PPE) pe care Audi o dezvoltă împreună cu Porsche și care va fi folosită de viitoarele modele de serie Porsche Macan EV și Audi Q6 e-tron.

Noua platformă combină elemente utilizate de modele ca Porsche Taycan sau Audi e-tron GT cu arhitectura MEB din cadrul Grupului Volkswagen. Deși nu a comunicat date tehnice complete, Audi spune că A6 Avant e-tron va utiliza două motoare electrice pentru versiunile performante și un singur motor electric amplasat pe puntea spate pentru variantele eficiente.

Pentru început, conceptul A6 Avant e-tron folosește două motoare electrice pentru un total de 476 cai putere și un cuplu de 800 Nm. Pentru a alimenta cele două motoare electrice, conceptul folosește o baterie de aproape 100 kWh, ceea ce se traduce printr-o autonomie de până la 700 kilometri. Sistemul la 800V permite încărcări rapide la stații de până la 270 kW.

Audi A6 Avant e-tron are 4960 mm lungime, 1960 mm lățime și o înălțime de 1440 mm. Conceputul are un coeficient aerodinamic de 0.24 Cd, iar jantele folosite au un diametru de 22 inchi.

Via Audi

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top