Audi e-tron quattro testează legal camerele video în loc de oglinzi

Audi e-tron quattro (1)

Audi e-tron quattro va fi prezentat pe 30 august. Deși a mai rămas puțin timp până la debutul oficial, SUV-ul electric testează încă o serie de tehnologii inovatoare. Pe lista aspectelor care trebuie puse la punct se află camerele care vor înlocui oglinzile retrovizoare. Legea nu permite însă, rularea fără retrovizoare, așa că prototipul surprins poartă niște oglinzi laterale cel puțin bizare.

Audi e-tron quattro a fost surprins recent de către fotografii spion purtând oglinzi atașate pe brațe articulate, în prelungirea camerelor care vor oferi imaginea pe display-ul aflat în bord.

Autoritățile impun încă existența oglinzilor laterale convenționale în cele mai multe state, excepție făcând Japonia, care acceptă tehnologia bazată pe camere video încă din 2016.

POȚI AFLA MAI MULTE AICI:

Audi e-tron va avea camere în loc de oglinzi retrovizoare

Un prototip foarte apropiat de versiunea finalizată a fost prezentat de Audi la Salonul Auto de la Geneva de anul acesta. Tot atunci, constructorul din Ingolstadt și-a anunțat planurile de a construi 250 de astfel de prototipuri pentru a fi testate înaintea debutului oficial.

Audi e-tron quattro (2)

E-tron quattro va primi o baterie litiu-ion de 95 de kilowatti, care îi va asigura o autonomie de 400 de kilometri în noul ciclu WLTP. Motorul electric va produce 435 de cai putere (320 de kilowatti) și, cu ajutorul tehnologiei power boost, va putea asigura temporar 503 cai putere.

Audi va lansa și o versiune Sportback, rezervată exclusiv pieței europene, în 2019. Aceasta va fi construită pe aceeași platformă ca e-tron quattro, dar va primi un acoperiș cu o linie descendentă, care îi va asigura un look mai agresiv și mai aerodinamic. Ambele vehicule vor fi produse la uzina din Belgia a companiei.

Vom vedea e-tron quattro în versiune de serie pe 30 august, la summit-ul Audi, care va avea loc la Bruxelles. În Germania, prețul de pornire al noului SUV electric va fi de 80.000 de euro. Mașina poate fi rezervată deja în România contra sumei de 1.000 de euro + TVA.

Sursă foto: SalentoV12.

Adaugati comentariu