Audi e-tron va avea camere în loc de oglinzi retrovizoare

Audi e-tron Quattro (2)

Primul crossover electric de la Audi va revoluționa industria auto. În versiune de serie, Audi e-tron va renunța la oglinzile retrovizoare în favoarea camerelor de luat vederi, a anunțat constructorul din Ingolstadt.

Ideea utilizării camerelor video în locul oglinzilor nu este nouă, dar Audi va fi primul producător care va implementa sistemul într-un model de serie. Camerele vor fi montate în nișe speciale aflate pe aripi, iar imaginile vor fi redate pe instrumentarul de bord digital.

Audi motivează alegerea prin îmbunătățirea aerodinamicii crossover-ului electric, absența oglinzilor îmbunătățind coeficientul aerodinamic. Audi susține că fiecare valoare de 01 adăugată la coeficientul aerodinamic reduce autonomia electrică cu aproximativ 5 kilometri, ceea ce transformă camerele într-un element util în vederea obținerii autonomiei de peste 400 de kilometri.

Audi e-tron Quattro (4)

Aerodinamica lui e-tron, care ajunge de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde, va primi ajutor și de la elementele concepute anume în acest sens, care se regăsesc în grila frontală, iar suspensia adaptivă va coborî și va ridica mașina în funcție de condițiile de rulare.

Audi e-tron va fi prezentat pe 30 august, la summit-ul Audi care va avea loc la Bruxelles, și va ajunge în showroom-uri la sfârșitul anului acesta. Mașina poate fi rezervată deja în România contra sumei de 1.000 de euro + TVA.

Adaugati comentariu