Recent, toți ochii au fost ațintiți asupra campionului SUV de la Nurburgring – Audi RS Q8. Însă constructorul din Ingolstadt și-a continuat neabătut campania de extinderea a mărcii RS. Iar RS 5 Coupé și RS 5 Sportback marchează în stil facelift aniversarea de 25 de ani.

Întreaga gamă A4 / A5 este de acum împrospătată de către Audi – odată cu sosirea ultimei pieze din puzzle: noile RS 5 Coupé și Sportback. Cele două modele aduc un stil mai progresist la nivel de design – fără a ieși însă din tiparul Audi. Există și o multitudine de noi tehnologii la bord, precum și materiale ușoare. Cum ar fi plafonul din CFRP pentru versiunea în două uși. Totuși, propulsorul twin-turbo V6 rămâne nemodificat.

Audi împrospătează sportivii RS 5 Coupé și Sportback

Audi a înnoit deja întreaga gamă din zona medie, incluziv modelele S5 sau RS 4 Avant. Astfel, RS5 Coupé și Sportback primesc de la divizia de performanță cam aceleași îmbunătățiri stilistice. „Revizuirea modelelor RS 5 Coupé și RS 5 Sportback marchează încheierea campaniei noastre aniversare de 25 de ani, precum și a campaniei ample de reînnoire a gamei noastre de modele,” spune Oliver Hoffmann, directorul Audi Sport GmbH. „Datorită tracțiunii integrale permanente quattro, incluse în dotarea standard, aceste modele ocupă un loc foarte special în segmentul lor.”

RS 5 Coupé și Sportback, o mare familie

Stilistic, cele două modele se apropie de frații mai mari RS 6 și 7. Mai exact, grila Singleframe este de acum mai plată și mai mare. Originalul Audi Sport quattro, din 1984, este omagiat de noile fante de ventilație dintre grilă și capotă. Iar farurile matrix LED cu Audi laser light sunt întunecate, pentru o tușă de seriozitate. În plus, prizele din față au de acum formă pentagonală. Apoi, pragurile laterale și difuzorul spate au fost redesenate – iar Audi oferă și numeroase pachete suplimentare de design. Apar și noi culori exterioare: Albastru Turbo și Roșu Tango.

Audi împrospătează sportivii RS 5 Coupé și Sportback

Interiorul primește o multitudine de elemente RS, ca de obicei. Iar RS 5 Coupé și Sportback trec și ele la sistemul MMI cu ecran tactil și diagonală de 10,1 inch. Bonus, pentru MMI navigation plus apar și o serie specială de date de performanță – iar Audi virtual cockpit (12,3 inch) are propriul mod RS performance. Nimic de adăugat la capitolul performanțe. V6-le TFSI de 2,9 litri rămâne la 450 CP și 600 Nm. Suficient pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde și pentru a atinge 280 km/h.