Audi lansează în România și A6 e quattro

Audi lansează în România și A6 e quattro

Constructorul din Ingolstadt a anunțat lansarea în România și a modelului A6 55 TFSI e quattro. După SUV-ul Q5, clienții au parte și de prima limuzină cu tracțiune integrală electrificată.

Așa cum promitea, Audi are o serie întreagă de modele cu sistem de propulsie hibrid plug-in pregătite pentru piața din România. Noul A6 55 TFSI e quattro este unul din cei șase membri ai familiei „TFSI e”, Mai exact, opțiunea PHEV va deveni disponibilă pe modelele A3, A6, A7, A8, Q5 și Q7. La fel ca la modelul crossover, A6 e quattro are o putere totală a sistemului de 367 CP / 500 Nm.

Audi lansează în România și A6 e quattro

Ansamblul hibrid este format dintr-un motor pe benzină 2.0 TFSI cu patru cilindri și 252 CP. Plus un motor electric de 105 kW. Acesta a fost asamblat la un loc cu transmisia S tronic cu șapte trepte. Acumulatorii sunt amplasați în partea din spate și au o capacitate de 14,1 kWh. Reîncărcarea se face cu o putere de până la 7,4 kW, în aproximativ două ore și jumătate.

Audi lansează în România și A6 e quattro

Performanțele acestui PHEV nu sunt deloc de neglijat. Ajunge la 100 km/h în 5,6 secunde. Iar vitezele maxime sunt de 135 (EV) sau 250 km/h. Autonomia electrică, conform ciclului de testare WLTP, este de 53 de km. Audi a pus accent pe atitudinea sportivă – modelul vine cu pachete S line, faruri Matrix LED, scaune și suspensii sport, sau jante de 19 inch. În România, producătorul teuton comercializează A6 55 TFSI e quattro  începând de la 59.997 euro, fără TVA.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top