Audi nu va lansa generații noi pentru modelele A1 și Q2

Audi Q2

Audi renunță la modelul de clasă mică A1 și cel mai mic SUV din gama sa: Q2. Constructorul premium german va prefera să se concentreze pe modelele mai mai mari și mai profitabile.

Audi va renunța la modelele A1 și Q2, conform lui Markus Duesmann, șeful mărcii premium din Germania. Astfel, nu vor exista generații noi pentru cele mai mici modele din gamă, Audi urmând să se concentreze pe modele mai mari, care aduc profit.

Final de drum pentru Audi A1 și Q2

Dacă Q2 este un model relativ recent, el debutând în 2016, A1 este un model de clasă mică care are tradiție în oferta Audi. Prima generație a fost lansată în 2010 la Salonul Auto de la Geneva.

test Audi A1 Sportback

”Am decis să nu mai producem A1 și nu va exista un succesor nici pentru Q2. Vom limita gama de modele în partea inferioară și o vom extinde în cea superioară”, a declarat Duesmann. Declarația șefului de la Audi a fost citată de publicația germană Handelsblatt.

Audi Q2 a primit un facelift, iar de la finalul anului 2018 are inclusiv o versiune performantă numită SQ2 ce oferă 300 CP. Clienții din China au la dispoziție o versiune cu ampatament lung Q2L, dar și o versiune complet electrică numită Q2 e-tron.

După retragerea celor două modele, Audi A3 va deveni modelul de bază în oferta constructorului german.

Adaugati comentariu