Audi Q4 e-tron: imagini și informații oficiale

Audi a lansat oficial perechea de modele electrice Q4 e-tron și Q4 e-tron Sportback. Ambele folosesc platforma MEB a grupului Volkswagen, fiind strâns înrudite cu Volkswagen ID.4 și Skoda Enyaq iV.

Audi a mărit gama de modele electrice prin lansarea unui nou SUV compact numit Q4 e-tron. Acesta este derivat în două variante de caroserie, după exemplul modelului e-tron, urmând a fi disponibil în variantă normală și SUV coupe numită Sportback.

Audi Q4 e-tron

Anunțat de aproape un an de zile și după o intensă campanie de teasing, Audi și-a prezentat modelul electric compact ce utilizează platforma MEB a Grupului Volkswagen. Ambele modele au o lungime de 4.590 mm și o lățime de 1.890 mm. Noile modele Audi sunt astfel strâns înrudite cu Volkswagen ID.4 și Skoda Enyaq iV.

La exterior se remarcă grila Singleframe cu emblema e-tron încorporată și blocurile optice LED. În spate, stopurile LED sunt legate de o bandă luminoasă care a devenit specifică modelelor electrice din Ingolstadt. Modelele pot rula pe jante cu dimensiuni între 19 și 21 inch.

La interior, Audi a păstrat habitaclul specific, gândit în jurul sistemului de infotainment MMI. Planșa de bord digitală are 10.25 inch, iar ecranul central are 10.1 inch, iar opțional, poate crește la 11.6 inch. Volanul cu zone tactile a fost ppstrat, dar și comenzile fizice pentru climatizare. Audi oferă pentru Q4 e-tron și sistem head-up display cu realitate augmentată ce proiectează informații necesare celui de la volan direct pe parbriz.

Audi Q4 e-tron are trei variante de motorizare. Q4 35 e-tron și Q4 40 e-tron folosesc cu un singur motor electric amplasat pe puntea spate și oferă 170, respectiv 204 CP. Modelul de top este Q4 50 e-tron cu două motoare electrice și un total de 299 CP.

Pentru modelul de top, sprintul de la 0 la 100 km/oră se face în 6,2 secunde, iar viteza maximă a fost limitată la 180 km/oră.

Clienții pot opta pentru două variante de baterie: 55 kWh (52 kWh net) sau 82 kWh (77 kWh net). Sistemul suportă încărcări rapide la stații de până la 125 kW. Autonomia maximă anunțată este de 520 kilometri.

Via Audi

Adaugati comentariu