Audi Q8 e-tron edition Dakar, aventurierul perfect

Audi Q8 e-tron edition Dakar AutoExpert.ro

Audi Q8 e-tron edition Dakar omagiază cel mai important raliu în off-road din lume, care va începe în 5 ianuarie.

Audi Q8 e-tron edition Dakar AutoExpert.ro

La exterior, șasiul supraînălțat și autocolantele opționale amintesc de modelul RS Q e-tron proiectat pentru Raliul Dakar și prevăzut cu un sistem de propulsie electrică și un convertizor de energie. Capabilitățile în off-road ale acestui SUV combinate cu cuplul său ridicat și disponibil instantaneu sunt perfecte pentru aventuri și în afara drumurilor asfaltate. Q8 e-tron edition Dakar poate fi comandat în primul trimestru al anului 2024. În Germania, prețurile pornesc de la aproximativ 120.000 de euro.

Gândit pentru off-road

Audi Q8 e-tron edition Dakar se bazează pe Q8 advanced 55 e-tron quattro. Capacitatea netă a bateriei este de 106 kWh (brută, 114), iar cele două motoare electrice furnizează 300 kW în modul boost și un cuplu de 664 Nm, ceea ce permite mașinii să accelereze de la 0 la 100 km/h în 5,8 secunde, cu pneurile standard. Cu anvelopele all-terrain General Grabber AT3, atinge suta în 5,9 secunde. Autonomia WLTP e de până la 487 km, iar viteza maximă este limitată la 200 km/h.

Audi Q8 e-tron edition Dakar AutoExpert.ro

În comparație cu modelul de bază, SUV-ul electric cu pneuri all-terrain are o gardă la sol cu 31 mm mai înaltă și e proiectat pentru o manevrabilitate mai bună pe suprafețe neaderente, precum pietriș și zăpadă. În configurația de bază, garda la sol măsoară 206 mm. La viteze mai mari, vehiculul coboară gradual: cu 15 mmi la 85 km/h), cu 17 mm la 100 km/h și cu 13 mm la 120 km/h. Acest lucru optimizează stabilitatea la viteze mari, pentru o aerodinamică și o autonomie îmbunătățite. Împreună cu un unghi de atac frontal de 20 de grade, un unghi de atac posterior de 26 și un unghi de rampă de 19, SUV-ul electric este bine pregătit să abordeze trasee de off-road ușor. Adâncimea maximă a vadului de apă prin care poate trece e de 300 mm. Inclusiv modul de control al suspensiilor pneumatice a fost revizuit pentru teren accidentat.

Audi Q8 e-tron edition Dakar AutoExpert.ro

Aspect de off-roader sportiv

Audi Q8 e-tron edition Dakar este oferit în culoarea metalizată Siam Beige, potrivită pentru deșert, precum și în negru și gri. Suportul pentru bagaje e în culoarea caroseriei, iar pasajele roților și ornamentele inferioare ale caroseriei sunt negre. Luminile LED afișează „edition Dakar“ pe șosea atunci când este deschisă portiera șoferului, iar modelul e disponibil inclusiv cu autocolante inspirate de schema coloristică a lui RS Q e-tron. Însă acestea pot fi aplicate doar pe vehiculele vopsite în Mythos Black metalizat și doar pe 99 de exemplare.

Audi Q8 e-tron edition Dakar AutoExpert.ro

Printre alte dotări ale lui Q8 e-tron edition Dakar se numără parasolarele fumurii și un portbagaj de acoperiș standard, care poate transporta până la 88 kg și care vine cu o geantă și curele de ancorare. Habitaclul este dotat standard cu pachetul interior S line, care include scaune sport, pedale din oțel inoxidabil și un volan îmbrăcat în piele. De asemenea, se poate opta cusături și centuri de siguranță roșii. Bordul digital afișează trei „scene“ caracteristice pentru Dakar, respectiv o furtună în deșert, urme de pneuri sau dune.

Audi Q8 e-tron edition Dakar AutoExpert.ro

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top