Audi Q8 va fi prezentat în China

Concept Audi Q8

China este Mecca marilor producători auto. După ce Volkswagen a anunțat că păstrează Touareg-ul pentru Salonul Auto de la Beijing, și Audi Q8 va lua drumul Asiei.

Audi a anunțat oficial că noul SUV Q8 va fi dezvăluit într-un eveniment organizat la Shanghai (China), în luna iunie a acestui an. Liniile lui Q8 vor fi – promite Peter Mertens, membru în Consiliul de Administrație – fidele conceptului cu același nume, prezentat anul trecut, și va reprezenta noul look al familiei Q.

Sub capota noului vârf de gamă al companiei, statut pe care îl preia de la Q7, se va regăsi un propulsor pe benzină de 3.0 litri TFSI, care dezvoltă 330 de cai putere și un cuplu de 500 Nm. Motorul pe combustie lucrează în tandem cu o unitate electrică, cei îi aduce încă 135 de cai putere și 330 Nm, pentru o putere combinată de 443 de  cai și un cuplu total de 700 Nm. Audi are în plan și o versiune sportive RS.

O grilă frontală masivă, un profil alungit, aerodinamic, un acoperiș plonjat și un montant spate înclinat îi confirmă natura robustă cu accente sportive, rezultând într-un SUV coupe extrem, rival pentru GLE Coupe de la Mercedes-Benz. 5.050 mm în lungime, 1.970 mm în lățime și 2.000 mm în înălțime ar trebui să măsoare noul Q8, care este cel de-al șaptelea membru al familiei de SUV-uri de la Ingoldstadt.

Îi așteaptă un 2018 aglomerat pe cei de la Audi, care plănuiesc să lanseze 20 de modele anul acesta. Pe listă se regăsesc viitoarea generație A6, SUV-ul electric E-Tron Quattro, iar Peter Mertens dă indicii referitoare la noile generații ale modelelor A1 și A3.

Adaugati comentariu