Spionaj: Audi Q8 dezbrăcat de secrete

Audi Q8 (2)

Audi Q8 a intrat în procesul de șlefuire. Diamantul casei de la Ingolstadt va ajunge în showroom-uri în luna mai, ca rival pentru BMW X6 și Mercedes GLE Coupe. Fotografii spion au surprins mașina aproape nemascată și, aparent, gata de lansare.

Look-ul viitorului SUV este fidel liniilor conceptului Q8, cu linii de SUV coupe, grila masivă în 8 colțuri, faruri LED și o parte posterioară robustă. Mare parte a pachetului tehnic va fi preluată de la Q7, cu care pare identic în ceea ce privește lungimea și lățimea, dar linia descendentă a acoperișului este cea care îl deosebește de SUV-ul deja familiar fanilor Audi. Q8 – raportează britanicii de la Autocar – ar trebui să măsoare 5050 mm în lungime și 1970 mm în lățime. Rivalul de la Mercedes, GLE Coupe, are 4900 mm în lungime și 2000 mm în lățime.

Audi Q8 (5)

Q8, cel de-al șaptelea membru al familiei de SUV-uri de la Audi, va fi poziționat în vârful gamei, alături de limuzina ultra-inteligentă A8. Acesta li se alătură modelelor Q2, Q3, Q5, viitoarelor Q1 și Q4, dar și electricului E-tron, acesta din urmă fiind programat pentru lansare în vara viitoare, scrie Autocar.

Versiunea entry-level va veni cu motorul TDi de 3.0 litri. Unitățile V6 și V8 pe benzină și diesel vor duce gruel în gamă, în timp ce versiunea de top va beneficia de un sistem plug-in hybrid nou-nouț, dezvoltat în colaborare cu Porsche, care ar trebui să-i aducă lui Q8 o autonomie electrică de 50 de kilometri. Un model SQ8 ultra performant, cu motorul diesel V8 de 4.0 litri este, de asemenea, așteptat să-și facă apariția în gamă la o data ulterioară.

Audi Q8 (6)

Ca și Q7, mașina va avea la bază platform MLB, cu un ampatament de 2990 mm. Inginerii de la Audi fac eforturi să-i mențină greutatea sub 2 tone, folosind aluminiu și firbă de carbon.

Spre deosebire de Q7, Q8 va fi disponibil doar cu o configurație cu cinci locuri. Nemții vor să aducă îmbunătățiri sistemului MMI (Multi Media Interface), integrand navigație în timp real având la bază sistemul Here, la care lucrează în colaborare cu cei de la Daimler și BMW.  SUV-ul coupe va primi, evident, și sisteme avansate de rulare autonomă ca acelea care se regăsesc la cea de-a patra generația Q8.

Audi Q8 va fi construit la uzina Volkswagen de la Brastislava, alături de actualul Q7, de Porsche Cayenne și de noul Touareg.

Sursă foto: Autocar.co.uk

One thought on “Spionaj: Audi Q8 dezbrăcat de secrete

  1. Comentariu

    Acest Q8 este practic un Urus cu fata de Audi… in afara de grila si sigla, interior si motorizare, restul, adica designul si forma exterioara , sunt practic doar usor ajustate…
    E f. adevarat ca fac parte din acelasi concern si ca impart aceeasi platforma, dar totusi…
    Macar asa poti lua un LAMBO cu bani mai putini… 😉 …
    Sa fie primit!

Adaugati comentariu