Audi se pregătește de prezentarea oficială a lui Audi Q8. Până atunci însă, vom primi o serie de cinci teasere video, în care apare cel mai recent crossover al nemților.

Primul episod al seriei își va face apariția pe 21 mai. Între timp, Audi servește un trailer al filmului pregătit pentru săptămâna viitoare. Clipul spune povestea unei răpiri, iar personajele principale folosesc un Q8 pentru a căuta indicii și pentru a-i găsi pe făptași.

“Sandra și Qunetin, un cuplu extravagent din Golden State, aveau totul. Cariere de succes, o casă modernă, un cerc de prieteni influenți și mașina perfectă. Dar într-o secundă, totul avea să se schimbe”, este intriga povestită de Audi.

Constructorul din Ingolstadt prezintă și o schiță a viitorului model. Desenul lui Audi Q8 arată că mașina vine cu o linie mediană orientată în sus și un acoperiș ușor plonjat. Stopuri înguste, unite printr-o bandă subțire în stilul A8, apar pe ușa portbagajului. Imaginea este completată de aripi robuste, un sistem dublu de evacuare și o bară spate solidă.

Exteriorul cu look sportiv va fi însoțit de un interior tehnologizat, cu panou de bord digital și, pentru a respecta imaginea premium a brand-ului, se vor regăsi acolo materiale pe măsură: scaune îmbrăcate în piele și elemente metalice.

Sub capotă, Audi instalează o unitate turbo de 2.0 litri cu 4 cilindri de aproximativ 250 de cai putere și un V6 de 3.0 litri cu o putere în jurul valorii de 355 de cai putere. O versiune plug-in hybrid este, de asemenea, în cărți, combinând motorul V6 și cu un motor electric și o baterie litiu-ion pentru o putere totală care va depăși 440 de cai putere. Autonomia electrică va fi de aproximativ 60 de kilometri.