Audi RS 6 e-tron – tot ce știm până acum

Audi RS 6 e-tron AutoExpert

Informații legate de viitoarea versiune electrică a super-sedanului german au apărut pe internet. Printre ele, a fost publicată o posibilă dată de lansare. Cel mai curând, am l-putea vedea pe Audi RS 6 e-tron pe șosele… anul viitor.

Datele de lansare vehiculate de site-urile internaționale diferă, dar nu cu mult. Astfel, Autocar publică drept plauzibil anul 2025 pentru lansarea în Europa. Carbuzz a sugerat acum ceva timp drept an de lansare în SUA 2024.

Deși, în mod tradițional, modelele europene sunt lansate în premieră pe Bătrânul Continent, apoi în celelalte zone ale lumii, este plauzibil ca Audi RS 6 e-tron să vadă lumina zilei în America de Nord, datorită afinității americanilor pentru sedanuri.

Audi RS 6 e-tron AutoExpert

Da, ai citit bine! RS 6 e-tron ar putea primi și caroserie sedan. Ultima dată când am văzut un RS 6 sedan a fost acum 12 ani, odată cu generația C6. De fapt, sedanul a fost produs timp de 2 ani și 2 luni, între 2002 și 2008 (gen. C5/4B) și apoi pentru încă 3 ani, între 2008 și 2011 (gen. C6/4F). Împreună cu sedanul va fi produsă și varianta Avant.

Audi RS 6 e-tron – performanțe dinamice

Legat de puterea totală a motoarelor electrice, încă nu există un consens. Primele date sugerau până la 800 de cai. Însă, pe măsură ce a trecut timpul, estimarea a scăzut la 600 CP și un cuplu total de 1000 Nm. Informațiile indică prezența unei cutii de viteze cu două trepte, precum cea de la Porsche Taycan.

Audi RS 6 e-tron AutoExpert

Vizual, Audi RS 6 e-tron va avea același design ca viitorul A6 e-tron, cu anumite particularități: anumite deflectoare, roți mai mari, ecartament mărit, etc. La baza sa va sta platforma PPE, dezvoltată în colaborare cu Porsche. Aceasta funcționează la 800 V și permite încărcări de până la 270 kW. Este probabil ca bateria să aibă capacitatea de 100 kWh.

Citește pe autoexpert.roVersiune Performance pentru RS-uri 💡

Sursele care au dezvăluit informațiile au mai relevat un demaraj 0-100 km/h în 3,5 s și o viteză maximă de 305 km/h.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top