Audi RS Q e-tron a trecut printr-o sesiune de teste de 8 zile

Audi se pregătește serios pentru Dakar-ul din 2022. După ce a anunțat că va renunța la participarea din Formula E pentru a se concentra asupra participării în rally-raid, noul model a fost supus unei sesiuni intensive de testare.

Audi se pregătește intens pentru participarea la Dakar 2022 cu noul model RS Q e-tron. Audi mizează pe noua competiție și tocmai și-a anunțat retragerea din Formula E după cursele de final ale actualului sezon ce se vor desășura pe 14 și 15 august la Berlin. Echipa oficială Audi se retrage din Formula E după 84 curse disputate.

Audi RS Q e-tron

Motivația pentru această decizie este faptul că Audi Sport vrea să își concentreze toate resursele pentru noul proiect al modelului off-road RS Q e-tron dedicat rally-raid-ului Dakar. Noul model pentru Dakar folosește tehnologia electrică din Formula E plus un motor termic folosit pe post de generator. Puterea totală a motoarelor electrice este de 680 CP, iar bateria are o capacitate de 50 kWh.

Pentru a testa fiabilitatea noului model de competiție, Audi și-a dus echipele în Spania, lângă orașul Zaragoza. Aici, pe durata a opt zile, modelul a fost testat intensiv de către cele trei echipaje vedetă ale mărcii: Stéphane Peterhansel / Edouard Boulanger, Carlos Sainz / Lucas Cruz și Mattias Ekström / Emil Bergkvist.

Echipa tehnică a putut verifica comportamentul modelului în condiții de temperatură ridicată. În septembrie, Audi a programat o nouă sesiune de teste, de data această pe nisip și dune.

Raliul Dakar 2022 va avea loc în Arabia Saudită în perioada 2 – 14 ianuarie.

Via Audi

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top