Audi RS Q e-tron E2: versiune nouă pentru prototipul folosit la Dakar

Audi va participa din nou în rally-raid-ul Dakar cu modelul RS Q e-tron E2, o versiune îmbunătățită a prototipului folosit în ediția din acest an.

Audi va fi din nou la startul Dakar-ului în 2023 cu o echipă oficială de uzină. Modelul folosit este prototipul electric cu range extender numit RS Q e-tron E, o variantă îmbunătățită a prototipului special dezvoltat pentru dificilul raliu prin deșert.

Audi RS Q e-tron E2

Cu o echipă puternică formată din piloți cu experiență ca Mattias Ekstrom, Stephane Peterhansel și Carlos Sainz Sr., Audi a avut parte de un Dakar dificil în 2022. Problemele tehnice suferite au însemnat că cele trei echipaje Audi au terminat cursa pe locurile 9, 12 și 57.

Audi vrea să își ia revanșa în ediția din 2023 și a prezentat oficial o versiune îmbunătățită a modelului prototip. Numit RS Q e-tron E2, acesta se prezintă cu o caroserie diferită cu elemente aerodinamice îmbunătățite. Spațiul în cockpit este acum mai mare, iar greutatea totală a scăzut cu 100 kilograme. Noua versiune a mașinii de curse are o viteză maximă limitată electronic la 170 km/oră. Două motoare electrice asigură propulsia, câte unul pe fiecare punte, iar un motor termic joacă rolul de generator.

Primele teste cu noul model Audi RS Q e-tron E2 au avut loc în Spania, în regiunea Zaragoza. Dakar 2023 se va desfășura în Arabia Saudită între 1 și 15 ianuarie 2023.

Via Audi

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top