Audi Urbansphere Concept: monovolum electric și autonom cu 401 CP

Audi Urbansphere Concept a fost prezentat oficial fiind al treilea concept din seria Sphere ce include și conceptele Grandsphere și Skysphere.

Audi completează seria de concepte electrice și autonome Sphere cu monovolumul Urbansphere, un studiu de design realizat de centrele din Beijing, China și Inglostadt, Germania. Conceptul Urbansphere a fost dezvoltat și inspirat în special de piața din China.

Audi Urbansphere Concept

Noul concept ne dă idee despre transportul autonom din viitor. Audi Urbansphere este electric și autonom, iar dimensiunile sale exterioare sunt generoase: 5,51 metri lungime, lățimea măsoară 2,01 metri, înălțimea este de 1,78 metri, iar ampatamentul măsoară 3,40 metri.

Audi numește acest stil de design ”organic” și preia elemente de la celelalte două concepte, Grandsphere și Skysphere. Grila specifică Audi a fost reinterpretată și poate fi folosită pentru a transmite mesaje prin intermediul luminii. Noul concept pune accent și pe interior unde regăsim doar patru locuri individuale.

Cele două locuri din spate au fost gândite pentru drumurile pe distanțe lungi: spătarele scaunelor se pot înclina cu până la 60 de grade și există un suport integrat pentru picioare. Tot pentru pasagerii din spate, Audi a integrat în plafon un display transparent care pivotează și care poate fi folosit pentru vizionarea filmelor sau a clipurilor favorite.

Pentru propulsie, Audi Urbansphere folosește două motoare electrice pentru un total de 401 CP și 690 Nm. Conceptul a fost construit pe platforma PPE, iar bateria utilizată are o capacitate de 120 kWh. Autonomia oficială este de până la 750 kilometri.

Via Audi

Adaugati comentariu