Autoritățile indiene susțin că Tesla va avea o uzină în Karnataka

Mai multe surse indiene consultate de Reuters arată că Tesla Motors va deschide un centru de cercetare și o uzină în statul Karnataka din sudul Indiei.
Tesla India

Conform unui document al autorităților locale din statul Karnataka din consultat de Reuters Tesla Motors, compania fondată de miliardarul Elon Musk, va înfiinţa o fabrică pentru mașini electrice în statul din sudul Indiei.

Documentul, mult mai amplu, arată cât de importante pentru bugetul Indiei ar putea fi investițiile derulate acolo de Elon Musk. Conform acestuia, „compania americană Tesla va deschide o unitate de producţie a vehiculelor electrice în Karnataka”.

În plus, ministrul indian de stat B.S. Yediyurappa a scris într-o postare pe Twitter, care ulterior a fost ştearsă, că Tesla îşi va începe operaţiunile cu un centru de cercetare-dezvoltare în Bengaluru, oraș din Karnataka.

Cu doar câteva zile în urmă producătorul american de vehicule electrice a decis să reunească firmele sale indiene – Tesla Motors India şi Energy Private Limited – care vor avea sediul central în același oraș Bengaluru, un hub pentru companiile globale de tehnologie.

– Renault Zoe și Tesla Model 3 conduc în clasamentul vânzărilor de mașini electrice

Mai mult chiar, directorul general al Tesla, Elon Musk, indica în octombrie 2020 că producătorul american de vehicule electrice ar putea intra pe piaţa indiană în acest an. „Anul viitor cu siguranţă. Mulţumesc că ne aşteptaţi”, a scris Musk pe Twitter răspunzând la o postare cu fotografia unui tricou care conținea mesajul „India vrea Tesla”.

Moment propice pentru Tesla

Industria auto din India, afectată deja de încetinirea cererii de anul trecut, a fost lovită şi de efectele pandemiei de coronavirus, iar producătorii auto caută acum să obţină sprijin guvernamental pentru a stimula vânzările.

Pentru a reduce poluarea şi dependenţa de ţiţei, India promovează vehiculele electrice, iar pentru majorarea investiţiilor intenţionează să ofere subvenţii de 4,6 miliarde de dolari companiilor care-şi înfiinţează unităţi de producere a bateriilor pentru maşini electrice. Prin urmare, o eventuală investiție a compamniei americane nici că putea fi derulată într-un moment mai avantajos.

Tesla lansează Model S facelift cu un interior complet nou
Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume

Adaugati comentariu