Autostrada Pitesti – Sibiu, în linie dreaptă. Vezi cât va costa

Aberații guvenamentale: vom avea trei autostrăzi între Moldova şi Transilvania!

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat licitația pentru două tronsoane din Autostrada Pitesti – Sibiu.

Este vorba despre cele doua portiuni de la intrarea si iesirea pe viitoarea autostrada Pitesti – Sibiu, care ar trebui finalizate in patru, respectiv cinci ani, singurele care nu traverseaza muntii. Valoarea celor doua contracte este estimata la 560, fara TVA, sau circa 666 milioane euro, cu TVA.

”Pentru Sectiunea 1 cu o valoare de aproximativ 165 milioane Euro fara TVA, proiectarea va dura 12 luni iar executia lucrarilor 36 de luni. Pentru Sectiunea 5 valoarea este de aproximativ 395 milioane Euro fara TVA, durata proiectarii este de 12 luni iar perioada de executie este de 48 de luni”, se arata in comunicat. Ofertele trebui depuse in trei luni.

Lotul 1 aferent sectiunii 1, Sibiu-Boita, are o lungime de 13,2 kilometri, iar traseul autostrazii va incepe in zona localitatii Selimbar, la intersectia cu centura Sibiului. Sectiunea 5 este cuprinsa intre Curtea de Arges – Pitesti si are o lungime de 30,35 km. Traseul autostrazii va incepe in zona localitatii Curtea de Arges si va continua traseul paralel cu raul Arges pana la actuala centura a Pitestiului.

Autostrada de circa 123 kilometri ar fi prima care ar trece muntii, facand legatura intre Muntenia si Transilvania, peste Muntii Carpati. Autostrada a suferit mai multe amanari in ultimii ani din cauza efectuarii mai multor studii asupra celor cinci variante de traseu.

Autostrada Pitesti-Sibiu, parte din Autostrada Bucuresti-Nadlac (A1) ar permite traficul neintrerupt pe autostrada intre Capitala si frontiera cu Ungaria.

Adaugati comentariu