Autostrada Urbană, în reparații, la două luni de la inaugurare

autostrada urbană

Autostrada Urbană se scufundă. La intrarea din Șoseaua Petricani, drumul de mare viteză inaugurat în luna decembrie se prăbușește. Autoritățile au demarat operațiunea de reparație.

Au apărut probleme la intrarea A3 în București, breteaua spre Dimitrie Pompeiu prezentând o porțiune scufundată pe aproximativ 50 de metri. Zona a fost marcată cu balize care indică ocolirea zonei cu probleme. Strada Petricani, în sensul de mers către Pipera, s-a îngustat, fiind redusă la o singură bandă, ceea ce produce ambuteiaje majore.

Un membru al forumului Asociaţiei Pro Infrastructură afirmă că, cel mai probabil, în acea zonă “sunt conducte şi nu au tasat cum trebuie”, explică acesta.

„Să sperăm că nu vor mai fi și alte surprize”, spune Alin Șerbănescu, reprezentant CNAIR, contactat de Economica.net.

Lucrările la Autostrada Urbană au fost demarate în 2016, dar drumul a fost deschis pe 14 decembrie, când CNAIR a recepționat lucrările la sectorul de autostrada București-Ploiești, km 0+000 (Intersecția Petricani) – km 3+25. Cei 3,3 kilometri completează astfel sectorul de 3,2 kilometri, finalizat deja, aflat în apropierea străzii Popasului și până în Centura București.

Încă de la inaugurarea din decembrie, aproximativ 4 kilometri de autostradă sunt în beznă. Autoritățile dau vina pe hoții care ar fi furat cablurile de cupru.

Autostrada Urbană a fost proiectată și construită de Asocierea Aktor – Euro Contruct Trading 98 pentru 129.180.727,51 lei fara TVA. Asocierea va suporta și cheltuielile de reparații.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top