Autoturismele Tesla, acuzate că își spionează proprietarii

Tesla

Se poate și invers: după ce Huawei a fost sancționată de SUA pe motiv de spionaj în favoarea armatei chineze, Tesla este acuzată de China că își spionează proprietarii. De aceea, China va restricționa utilizarea lor de către membrii armatei.

Război în două direcții. SUA și China se acuză reciproc de spionaj, folosind mijloace banale, prezente în orice ”gospodărie”. Administrația Trump a acuzat Huawei de spionaj, restricționându-le prezența în mai multe lanțuri de aprovizionare. Asta i-a obligat să vândă anumite zone din afacere, pentru a acoperi pierderile.

China: Tesla își spionează proprietarii

Acum, chinezii ripostează și acuză Tesla de spionaj. Pare-se că autoturismele americane utilizează sistemul multimedia și camerele video pentru a urmări toate mișcările proprietarilor. Drept urmare, statul chinez intenționează să interzică oficialilor și membrilor armatei să utilizeze autoturisme Tesla.

Chinezii sunt îngrijorați de camerele care ”pot înregistra imagini continuu și pot obține date despre unde, cum și când sunt utilizate mașinile”. De asemenea, și sistemele de infotainment pot accesa agenda telefonică și lista de apeluri, precum și rutele proprietarilor, trimițându-le guvernului din Statele Unite. Astfel, americanii ar ști totul despre proprietarii autoturismelor Tesla.

Autoturismele Tesla, acuzate că își spionează proprietarii autoexpert.ro

Liderul chinez Xi Jinping intenționează să renunțe, astfel, la tehnologia externă. China ar urma să se bazeze pe cea produsă în China de companii chinezești.

Conducerea Tesla neagă toate acuzațiile și dă asigurări că autoturismele americane se aliniază tuturor legilor chinezești legate de siguranța și intimitatea utilizatorilor.

Firește că orice dispozitiv care dispune de o cameră și un senzor GPS își poate spiona proprietarul. Dar să ținem cont că cele mai multe dintre ele sunt telefoane mobile. Autoturismele Tesla reprezintă doar o cantitate neglijabilă raportată la puzderia de smartphone-uri, care pot detecta cu acuratețe mai mare locația proprietarului în orice moment. Nouă ne miroase mai mult a război continuat artificial de chinezi după episodul Huawei.

via Wall Street

Adaugati comentariu