Autovit: Trei din zece utilizatori ai platformei vor să cumpere o maşină electrificată

Trei din zece utilizatori (29%) ai platformei online Autovit.ro îşi doresc să cumpere o maşină electrică sau hibrid prin Programul Rabla Plus.
Masini Autovit

Deși mașinile alimentate cu motorină sunt tot mai des menționate ca mari poluatori de autorități, tot o treime dintre utilizatorii Autovit.ro vor să achiziţioneze un autovehicul diesel prin programul Rabla Clasic.

Conform datelor centralizate de reprezentanțăă platformei online, Rabla Clasic rămâne programul preferat al utilizatorilor şi în 2021. Astfel, trei sferturi dintre participanţii la un sondaj au răspuns că ar cumpăra o maşină nouă cu motor cu ardere internă şi cu o subvenţie de 7.500 de lei, de la stat.

De asemenea, 36% dintre cei chestionaţi au susţinut că preferă maşinile cu motoare alimentate cu benzină, în timp ce motorizarea diesel se află pe următorul loc, cu 30% dintre preferinţele românilor.

În acelaşi timp, 29% dintre respondenţi au declarat că preferă să achiziționeze maşini electrice sau hibrid prin Programul Rabla Plus.

„Reamintim că în cadrul Programului Rabla Plus se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru maşinile full electrice şi 20.000 de lei pentru maşinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Cei care vor dori să renunţe la o maşină veche, poluantă, şi să achiziţioneze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul Rabla Clasic, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului Rabla Plus”, notează cei de la Autovit.ro

În ceea ce priveşte autovehiculele deţinute, un sfert dintre respondenţi au precizat că deţin o maşină mai veche de opt ani pentru casare şi că îndeplinesc condiţiile de înscriere în programul guvernamental.

Pe de altă parte, peste trei sferturi (76%) din totalul celor intervievaţi au precizat că au o maşină veche şi că sunt interesaţi de un buy-back, 65% au spus că sunt interesaţi de o soluţie de finanţare a vehiculului nou chiar dacă accesează subvenţia din Programul Rabla.

Statistica Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) evidenţiază faptul că, în primele patru luni ale anului, cota de piaţă a autoturismelor electrificate a ajuns la 11,6% din total vânzări, aproape dublă faţă de aceeaşi perioadă din 2020, când se consemna o pondere de 5,5%.

Astfel, în intervalul ianuarie – aprilie 2021, cele mai multe achiziţii noi de autoturisme ecologice au fost consemnate în categoria autoturismelor full hibride, respectiv 2.203 de unităţi, în creştere cu 74,2% faţă de perioada similară din 2020. Totodată, vânzările de autoturisme plug-in hybrid au crescut cu 155,2%, la 462 de unităţi, în timp ce modelele electrice 100% au înregistrat o majorare de 59%, până la 501 exemplare.

– Un singur exemplar Dacia Supernova de vânzare pe Autovit
– Limuzine premium de clasă medie la preț de Dacia Logan nouă

Adaugati comentariu