BARBA și tendințele anului 2016

Barba, o „emblemă” pentru oamenii mării, a fost la modă în ultima vreme. Să rămână, oare, în trend și pentru anul acesta? Am apelat la experți pentru a afla care sunt tendințele pentru 2016 și vi le prezentăm în textul care urmează.

Tăiem din bărbile lungi
Barba stufoasă, în stilul Rasputin, este, cum se spune în popor, moartă și-ngropată, așa cum este și celebrul rus. Slavă Domnului, vor spune cei care au considerat că oricum arăți ridicol dacă porți așa ceva. În replică, ea urmează să fie înlocuită de o versiune de dimensiuni mai mici, cu un plus de…”control”. „Forma sa trebuie să urmeze pe aceea a feței, iar tușele obrazului trebuie să contrasteze cu cele ale bărbii ample, naturale care crește dedesubt. În fine, marginea inferioară trebuie să fie cel mult la două degete de bărbie”, spune Adam Brady, Trend Expert la Ruffians Barbers’. Genul acesta de barbă, spune Brady, le este recomandat celor cărora le crește barba rapid și au o bună densitate a firelor de păr, dar și, în plus, celor cu bărbie mică sau o față ovală, elongată.

72-73jk barbi
Pentru a o obține trebuie să ai răbdare, pentru că vei avea nevoie de câteva luni pentru ca barba să ajungă la dimensiunea optimă. „Este important ca în acest timp să nu tunzi părul din interior, în special firele care compun partea dintre bărbie și gât, pentru că acestea vor reprezenta fundația bărbii. Poți în schimb să mai tai din firele de pe obraji dacă acestea cresc prea repede. Apoi, în momentul în care barba a crescut, trebuie să acorzi o atenție deosebită îngrijirii sale. Trebuie să folosești, la câteva zile, un șampon special care să o păstreze mătăsoasă. În plus, dacă dorești un plus de stil, poți să folosești și un gel similar cu cele pe care le utilizăm și pentru păr. Acesta îți va permite să păstrezi forma dorită pentru o perioadă mai lungă, dar și să îi dai o formă și un stil în maniera pe care o dorești”.

Barba scurtă
Cauți ceva între statutul pe care ți-l oferă o barbă în adevăratul sens al cuvântului și subtilitatea indusă de un obraz neras câteva zile? Sau îți dorești să porți barbă, iar șeful tău nu este de acord? Alege varianta scurtă!
„Pentru a purta o barbă mare trebuie să depui ceva efort atât în perioada inițială, cât și ulterior, pentru a o îngriji. Cu cele mici, sarcina este mai lejeră și, în plus, oferă un plus de versatilitate imaginii de ansamblu, se potrivește cu marea majoritate a coafurilor, și, în același timp, are un impact puternic”, spune Daniel Davies, General Manager la Pall Mall Barbers.

72-73 kklbarbi

„Forma bărbii o urmează pe aceea a feței, iar firele măsoară circa un centimetru în zona obrajilor. Pe măsură ce se apropie de bărbie, sunt un pic mai măricele, rolul lor fiind acela de a da un efect de alungire al feței și de a-i conferi acesteia o forma masculină”, îl completează Adam Brady. Cui i se potrivește? Ei bine, în acest caz trebuie ca părul să crească uniform, pentru că altfel ai parte de pete sau linii nedorite. „În ceea ce privește forma, acest stil este extrem de flexibil, asfel încât cred că se va purta foarte mult în 2016”, afirmă Brady. Un argument în plus este acela că în mai puțin de o lună poți să ai deja baza pentru o astfel de barbă, iar apoi nu mai trebuie decât să o îngrijești. „Trebuie să o tunzi constant, dar o poți face și acasă dacă ai instrumente decente. În plus, trebuie să păstrezi pielea din jur în stare cât mai bună, iar pentru hidratarea firelor poți folosi uleiuri. Iar dacă utilizezi și un brici pentru detalii vei obține și un contur de efect”, explică Brady.

Mustața
Multă vreme a fost în anonimat și, poate și din pricina starurilor porno din anii 70, luată în derâdere în cercurile mondene. Ei bine, se pare că ea își va face o revenire triumfătoare în 2016. Cel puțin așa susține Brady, care afirmă că acel contrast pe care-l oferă – indiferent dacă este juxtapusă cu o față bărbierită sau cu un o barbă aranjată – poate este de un real impact. Cui i se potrivește? Se pare că oricărui bărbat, cu atât mai mult cu cât are suficiente variante pentru a se potrivi oricărui gust. Există însă o precizare: „Trebuie să te îmbraci smart, pentru că, dacă vei alege o ținută sport, poți spune că se potrivește precum nuca-n perete”, afirmă Brady. Cum o obții? Trebuie să ai răbdare.

72-73 hbarbi

O lași să crească 6-8 luni și niciodată nu tai firul de păr deasupra buzei. În plus, merită să dai o fugă pe la bărbierul tău, pentru că acesta îți poate recomanda soluții menite să întărească firul de păr și, în plus, să găsească soluțiile optime pentru amplitudine și formă. Tot de la el poți să afli cum o să o îngrijești, mai cu seamă că este expusă factorilor externi atunci când bei sau mănânci.

Neras
Este ceea ce englezii definesc cu termenul stubble (al cărui sens principal este miriște), iar la noi este definită drept „barba de câteva zile”. A devenit extrem de la modă, cu atât mai mult cu cât o mulțime dintre sex-simbolurile masculine obișnuiesc să apară așa în public. Este varianta potrivită pentru cei care nu pot sau nu vor să crească o barbă și este varianta cea mai versatilă atunci când vine vorba despre potrivirea cu tunsoarea. Ca să o obții trebuie doar să observi doar unde părul începe să crească inegal sau în smocuri, să trasezi înaintea acestei zone linia de contur, iar restul să-l îndepărtezi cu o bărbierire uscată. Pentru contur se folosește o lamă de calitate, iar pentru lungimea firului este recomandat măcar un aparat de bună calitate dacă nu unul profesional. Trebuie acordată o atenție deosebită și modului în care le curățăm și îngrijim fața, pentru că altfel există riscul de a ne infecta cu bacterii sau de a avea parte de iritații.

Perciunii
Și perciunii revin în actualitate. „Sunt un element clasic și vor face din nou furori”, ne dezvăluie Joshua Gibson, expert la Sassoon. Ne spune însă că ei nu sunt pentru oricine, ci li se potrivește mai bine celor care au o față alungită. Pentru perciuni ai nevoie de numai două săptămâni pentru ca aceștia să ajungă la lungimea dorită. Trebuie însă ca din acel moment să aveți grijă să îi îngrijiți atât în ceea ce privește mărimea, cât și grosimea, ei trebuind să aibă o densitate similară cu a tunsorii.

sursa imagine reprezentativa

Adaugati comentariu