BEC 2023: BMW i7 și Kia Niro EV premiate în categoriile eficienței electrice

Best Electric Car 2023

În cadrul competiției Best Electric Car in România sunt acordate distincții și pentru o serie de categorii care evidențiează eficiența și tehnologia automobilelor electrice.

Pe lângă marele premiu, acordat de juriul format din 14 jurnaliști modelului Nissan Ariya, în cadrul Best Electric Car in Romania au mai fost premiate și cele mai eficiente și tehnologizate modele. După cei 900 kilometri parcurși la volanul celor șapte modele finaliste, juriul a ales două modele care au ieșit în evidență.

Best Electric Car 2023

BMW i7

Impresionantul BMW i7 s-a remarcat prin autonomia sa și a fost, astfel, desemnat câștigător în categoria Best Electric Range. Modelul german utilizează o baterie de 101,7 kWh (net) care promite o autonomie de 624 km.

Același model a fost desemnat cel mai bun în categoria Best Electric Tech, care scoate în evidență cele mai tehnologizate modele electrice de pe piață.

Best Electric Car 2023

Kia Niro EV

Kia Niro EV s-a remarcat prin eficiența deosebită din timpul testelor, acest model înregistrând cel mai bun consum (14,95 kWh/100 km) și devenind câștigător în categoria Best Electric Consumption.

Best Electric Car 2023

Best Electric Car a continuat parteneriatul cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi în 2023 a acordat, pentru a doua oară, premiul Best Electric City în Romania, pentru cel mai prietenos oraş cu maşinile electrice, din punct de vedere al infrastructurii publice de încărcare. Acest premiu este destinat marilor aglomerări urbane, prioritare pentru descongestionarea traficului şi reducerea poluării și în 2023 a fost adjudecat de municipiul Galați.

Best Electric Car 2023

Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi: „Oraşul nostru s-a schimbat foarte mult, graţie măsurilor pe care le-am luat în linia protejării mediului, iar o componentă importantă este cea care priveşte transportul electric. Pentru că încurajăm şi susţinem un transport ecologic. Avem în acest moment în oraş 46 de staţii de încărcare pentru maşinile electrice, iar prin proiectele pe care le derulăm vom ajunge la 200 de staţii. Este un premiu care ne onorează şi ne obligă să continuăm pe acest drum, în pas cu noile tendinţe, pentru un mediu curat şi sănătos”.

BEC 2023 VW ID.Buzz

Trofeul i-a fost înmânat primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, de către ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna.

Powered by Arval România & Electrified Partner Vitesco Technologies
Partner principal Bosch Car Service
Parteneri – Allianz TiriacMega Mall BucureștiBoomerang, Lektri.co

Via BestElectricCar.ro

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top