Bentley Bentayga Diesel: 435 CP pentru cel mai rapid SUV diesel de lux

Bentley Bentayga Diesel, primul model alimentat cu motorină din istoria de peste 97 ani a constructorului britanic de lux, sosește la Salonul Auto de la Paris.

După ce a marcat deja o altă premieră importantă pentru Bentley, acela al debutului mărcii în arena SUV-urilor, Bentayga îmbracă acum mantia celui mai economic model al brandului din Crewe.

Nu mai este, probabil, nicio surpriză că Bentley Bentayga Diesel împarte cu fratele de concern Audi Q7 nu doar platforma MLB, ci și motorizarea, marele tri-turbo V8 de 4,0 litri care și-a făcut debutul alături de recent lansatul SQ7. Acesta se laudă cu trei turbocompresoare: două turbosuflante secvențiale alimentate de gazele de eșapament și o a treia turbină acționată electric.

Noul V8 dezvoltă 435 CP și un cuplu enorm de 900 Nm, atins extrem de devreme, la 1.000 rpm. Spre deosebire de Audi SQ7, a cărui viteză de top este limitată electronic la 250 km/h, Bentayga Diesel atinge 270 km/h. Singura transmisie disponibilă este excelenta cutie automată cu opt trepte de origine ZF.

Consumul mediu este estimat la 7,3 l/100 km, astfel că noul Bentayga Diesel devine cel mai eficient model din panoplia Bentley. Prețul nu va fi și el la fel de economic, acesta urmând să depășească lejer pragul de 150.000 euro.

bentley-bentayga

Adaugati comentariu