Bentley Continental – 70 de ani de la lansarea modelului britanic

Bentley a sărbătorit 70 de ani de la lansarea modelului R-Type Continental. Marca britanică a păstrat în gamă modelul Continental până astăzi.

În 1952, Bentley lansa modelul R-Type Continental, un elegant coupe produs în doar 208 exemplare până în 1955. La vremea respectivă, Bentley R-Type Continental era cea mai rapidă mașină cu patru locuri din lume.

70 de ani pentru Bentley Continental

Modelul britanic era lăuda de presa auto a vremii, fiind considerat extrem de confortabil. Britanicii de la Autocar spunea că este un adevărat covor magic care pur și simplu înghite distanțe uriașe. Modelul din 1952 folosea un motor de 4,6 litri cu 6 cilindri în linie și 153 CP.

Acum 70 de ani, modelul Bentley R-Type Continental era una dintre cele mai scumpe mașini din lume costând aproape 7000 lire sterline. Ca ordin de mărime, în 1952 cu acești bani puteai achiziționa patru case în Marea Britanie.

Unul dintre cele 208 exemplare construite din prima serie Continental se află astăzi în muzeul Bentley și a fost scos cu această ocazie specială pentru o sesiune foto alături de cel mai nou reprezentant al gamei Bentley Continental.

Acest exemplar a fost construit în 1953 și livrat primului proprietar, Dr. Rowland Guenin din Elveția. Modelul avea interior roșu și cutie de viteze manuală. Având numărul de înmatriculare JAS 949, Bentley a achiziționat modelul în 2001 și a fost păstrat în stare mecanică excelentă.

Via Bentley

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top