Bentley Continental este pregătit pentru Ice GT

Bentley Continental este pregătit de Ice GT

Bentley a pregătit un Continental mai special: Ice GT. Acesta pare versiunea de iarnă a seriei speciale dedicate recordului de la Pikes Peak. Însă, în realitate, modelul unicat va concura la cea de-a doua ediție GP Ice Race din Austria.

Modelul Ice GT a fost pregătit de către divizia Bentley Motorsport pentru ediția 2020 a GP Ice Race, desfășurată la Zell am See în weekendul care urmează. Bentley Continental Ice GT este și un dublu tribut. Odată pentru istoria recentă de „Ice Speed Records”, cu titluri în 2027 și 2011. Apoi, aduce și un omagiu modelului câștigător la categoria sa în cadrul celebrei curse Pikes Peak International Hill Climb.

Bentley Continental este pregătit de Ice GT

Drept urmare, caroseria are același motiv – însă culorile sunt adaptate ținuturilor înghețate. Din punct de vedere tehnic, Continental Ice GT este neschimbat. Aceleași frâne, aceeași suspensie activă pe 48V și bine-cunoscutul W12. Acesta dezvoltă în continuare 635 CP și 900 Nm. Suficient pentru un sprint la 100 km/h în 3,7 secunde și o viteză maximă de 333 km/h.

Bentley Continental este pregătit de Ice GT

Singura diferență mecanică o reprezintă adăugarea unui sistem de evacuare de la Akrapovic. În plus, suspensia are o asietă schimbată – cu 15 mm mai înaltă – iar interiorul a fost dotat cu elementele obligatorii de siguranță. La volanul prototipului se va afla Catie Munnings, pilot în Junior World Rally Championship. Și, printre altele, câștigătoare a FIA European Rally Championship Ladies Trophy.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top