BMW 3.0 CSL – tribut adus celebrului Batmobil din anii ’70

BMW a prezentat oficial noul model 3.0 CSL, un tribut adus clasicului model 3.0 CSL Batmobile din anii ’70, marcând în acest mod și aniversarea de 50 de ani a diviziei BMW M GmbH.

Noul BMW 3.0 CSL este bazat pe actualul BMW M4 (generația G82), dar primește o serie de modificări speciale. În primul rând, sub capotă avem cel mai puternic motor cu 6 cilindri produs de divizia M, iar acesta este asociat cu o cutie de viteze manuală. Vor fi produse doar 50 de exemplare ale acestui model.

BMW 3.0 CSL

Motorul de 3.0 litri biturbo produce 560 CP și 550 Nm. Pentru a scoate în evidență modelul special, divizia M a personalizat noul 3.0 CSL cu elemente grafice specifice. Avem și o serie de elemente de caroserie diferite: grilă față redesenată, spoiler față cu design nou, capotă modificată și două eleroane spate speciale, insporate direct de clasicul 3.0 CSL. Blocurile optice au lumini de zi cu semnătură galbenă. Designul grilei este inspirat de cel prezentat pe conceptul 3.0 CSL Hommage din 2015, prezentat la Concursul de Eleganță de la Villa d’Este.

Jantele folosite au 20 inchi pe puntea față și 21 inchi pe spate fiind finisate în auriu și având o singură prindere centrală. La interior avem scaune sport din fibră de carbon și volan îmbrăcat în alcantara.

Noul 3.0 CSL va fi echipat cu frâne cu elemente din carbon, diferențial M și cu suspensia adaptivă M cu amortizoare controlate electronic.

BMW nu a publicat cifre pentru accelerație și viteză maximă. Cele 50 de exemplare vor fi produse la uzina BMW din Dingolfing. Prețul unui exemplar BMW 3.0 CSL nu a fost comunicat.

Via BMW

Adaugati comentariu