BMW reînvie sigla CSL: Primii candidați sunt M2 și M4

BMW plănuiește să readucă sigla CSL înapoi în panoplia de versiuni ultra-sportive din gama M. Cele trei litere magice ar putea fi asociate modelelor M2 și M4.

Frank van Meel, olandezul care este responsabil de divizia M GmbH din 2014, ar fi lansat această ipoteză la Salonul de la Frankfurt. Revista Road & Track raportează că, în viitor, numele CSL va înlocui denumirea GTS în gama BMW. Asta inseamnă că acronimul CSL (Coupe Sport Light / Leicht) va fi din nou rezervat pentru cele mai puternice variante ale modelelor BMW M. Acestea vor fi ierarhizate în diferite trepte de sportivitate, între modelele „obișnuite” și cele CSL/GTS, existând, de asemenea, eticheta CS.

Ultima mașină care a purtat eticheta CSL, a fost BMW M3 generația E46. Varianta CS folosea la acea vreme direcția de la CSL și roțile de 19 inchi, fără a beneficia de creșterea puterii motorului. În plus, a existat și o versiune CSL a lui M3 E36, care este însă și mai rară decât succesorul său E46.

Singurul alt coupe din istoria BMW numit CSL este CSL 3.0 din anii 1970. Acest model de omologare bazat pe E9 coupe, cu tot cu spoilerele sale bizare, a devenit o legendă și o opțiune de prim rang printre amatorii de BMW, motiv pentru care casa bavareză a lansat și conceptul 3.0 CSL Hommage în 2015.

Când și pe care mașină eticheta CSL va reveni, rămâne de văzut. Cu toate acestea, o versiune specială bazată pe M2 sau M4 este cea mai evidentă opțiune. Cel mai probabil, vom vedea primul M2 CSL anul viitor.

Adaugati comentariu