BMW achiziționează brandul Alpina

Brandul Alpina, cea mai cunoscută marcă de tuning specializată în modele BMW, va intra oficial în portofoliul Grupului BMW.

Alpina, compania independentă din Buchloe, Germania, specializată în modificarea modelelor BMW va intra oficial în portofoliul Grupului BMW. Pe lângă divizia oficială M GmbH, Alpina este cel mai cunoscut producător de automobile bazate pe modele BMW din lume.

Brandul Alpina intră în portofoliul BMW

Cele două companii au o lungă colaborare oficială, iar actualul acord implică cooperarea până în anul 2025. BMW a achiziționat drepturile pentru marca Alpina, dar nu și acțiunile sau părți din compania Alpina Burkard Bovensiepen GmbH + Co. Până la finalul actualului acord de colaborare, Alpina va funcționa ca și până acum: va achiziționa modele produse de BMW pe care le va modifica mecanic și optic în atelierele companiei din orașul Buchloe. Cele două părți au decis să nu dezvăluie detaliile financiare ale preluării. Pentru finalizarea preluări brandului Alpina mai sunt necesare o serie de aprobări de la autoritățile antitrust.

Alpina și BMW colaborează de aproape 60 de ani, iar compania de tuning are în acest moment 300 de angajați. Compania Alpina Burkard Bovensiepen GmbH + Co a fost înființată în 1965 și inițial s-a ocupat cu prepararea modelelor BMW pentru competiții auto. Din 1978 a început să construiască propriile modele bazate pe automobile BMW.

Via Alpina

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top