BMW Alpina D3 S: dieselul care poate atinge 273 km/oră

Cel mai celebru tuner BMW, Alpina, a modificat versiunea diesel a noului model Seria 3 pentru a crea puternica versiune Alpina D3 S.

Alpina, tunerul oficial BMW, a lansat propria versiune a modelului Seria 3 anul trecut în luna octombrie în forma modelului Alpina B3. Acum a venit vremea și pentru o versiune diesel, iar noul Alpina D3 S este mai mult decât impresionant.

Dacă cineva și-a dorit un soi de M3 diesel, Alpina are răspunsul. Modelul D3 S se poziționează peste modelul BMW 340d. Motorul turbodiesel cu șase cilindri în linie de 3.0 litri a fost împins la 350 CP și 730 Nm. Transmisia este asigurată de cutia automată ZF cu opt trepte.

Cu ajutorul acestui propulsor, Alpina D3 S poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 4.6 secunde pentru versiunea sedan și 4.8 secunde pentru ceva mai greul break.

Alpina mai spune că viteza maximă ce poate fi atinsă de D3 S este 273 km/oră, în timp ce varianta Touring poate ajunge la 270 km/oră.

Modelul folosește și un sistem mild hybrid, propulsorul 3.0 diesel fiind electrificat cu ajutorul unei baterii suplimentare și un starter-generator de 48V. Sistemul poate oferi un boost electric de 11 CP și ajută la eficientizarea consumului de carburant.

Alpina a modificat și suspensia modelului BMW, folosind arcuri Eibach și bare stabilizatoare speciale pentru o stabilitate mai bună și mai mult feedback către cel de la volan.

via Alpina

Adaugati comentariu