LIVE Frankfurt 2019 – Alpina B3 Touring

Alpina a profitat de Salonul Auto de la Frankfurt pentru a prezenta o versiune proprie a noului break Seria 3 de la BMW.

Numit Alpina B3 Touring, noul model preparat de casa de tuning germană folosește noua generație a Seriei 3 Touring de la BMW.

Sub capotă se află o versiune modificată a motorului de 3.0 litri cu șase cilindri și două sisteme turbo pentru o putere totală de 462 CP și un cuplu cifrat la 700 Nm. Puterea este transmisă către toate cele patru roți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală și a cutiei de viteze automate ZF cu opt trepte.

Alpina nu a comunicat oficial cifrele pentru accelerație și viteză de top, dar neoficial, viteza maximă este aproape 300 km/oră, ceea ce face din B3 Touring unul dintre cele mai rapide break-uri de pe piață.

Alpina B5 Biturbo Touring

Modelul folosește un sistem de Launch Control optimizat pentru sprintul de la 0 la 200 km/oră, iar cel de la volan are la dispoziție patru moduri de codus: Comfort, Comfort+, Sport și Sport+.

Suspensia are în componență arcuri Eibach și bare stabilizatoare mai mari, iar frânele au fost upgradate cu discuri de 395 mm pe față și 345 mm pe spate.

Modelul Alpina B3 Touring va fi lansat oficial începând cu primul trimestru al anului viitor, livrările fiind prevăzute pentru vara lui 2020.

 

Adaugati comentariu