BMW cedează, pregăteşte un ecran tactil

BMW cu ecran tactil | AutoExpert.ro

Potrivit declaraţiilor lui Adrian van Hooydonk, directorul de design de la BMW, bavarezii pregătesc un sistem de infotainment cu ecran tactil în viitorul apropiat.

După ce mulţi ani au insistat că un sistem de control pentru sistemul de infotainment care foloseşte un controller rotativ (aşa cum este iDrive) e mai practic atunci când te afli la volan, cei de la BMW declară că în viitor vor folosi şi o funcţie tactilă pentru ecranele unităţilor multimedia.

„Vom vedea o evoluție importantă în felul în care se controlează mașina, iar controlul vocal și afișajul pe parbriz sunt o componentă importantă. Dar sigur că e mult mai ușor să folosești un iPad în timp ce stai pe canapea decât atunci când mergi pe autostradă. E o provocare la care lucrăm, iar sistemul rotativ va mai avea un rol de jucat în viitorul apropiat, chiar și atunci când vom introduce ecranul tactil”, a declarat van Hooydonk.

Inevitabil, trecerea la ecrane tactile va afecta aspectul designului interior de la BMW, însă van Hooydonk se grăbește să clarifice lucrurile. „Ecranul tactil e o suprafață mare, iar nouă, ca designeri, nu ne place să vedem suprafațe mari și plate. Totuși, ecranele flexibile sunt aproape gata și încercăm să grăbim lucrurile. Visăm la o contopire perfectă dintre ecran și restul suprafețelor”.

Până atunci, însă, van Hooydonk spune că „va exista o perioadă de tranziție de la controlul rotativ la cel tactil, însă asta e direcția către care ne îndreptăm”.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top