BMW i3 cu baterie de 33,2 kWh: verde la comenzi!

BMW i3

Acum mai bine de două luni, BMW anunța, cu surle și trâmbițe, echiparea modelului i3 cu o baterie nouă, mai mare. Azi, bavarezii ne dau și ultimele detalii legate de prețul și disponibilitatea noilor versiuni BMW i3.

De-acum, gama BMW i3 are 4 modele: două complet electrice și două asistate de motor termic, pe post de range extender. Și asta, datorită introducerii noii baterii cu capacitate mărită, capabilă să crească autonomia până la maximum 300 km. Sigur, la utilizarea zilnică, o autonomie de 200 km este mai realistă, dar asta nu-l împiedică pe i3 să devină modelul electric cu cea mai mare autonomie de pe piața românească.

“Mai multe teste de presă din România au arătat că se pot obţine valori de autonomie şi consum la nivelul sau chiar mai bune decât cele măsurate în ciclul de teste european NDEC. Aceste rezultate sunt un argument foarte valoros pentru noi în ceea ce priveşte autonomia BMW i3 în condiţii reale, specifice experienţei din România. Trebuie ţinut însă cont că vremea, temperatura exterioară, calitatea pneurilor şi stilul de condus sunt toţi factori care pot influenţa semnificativ distanţa parcursă cu bateria încărcată”, explică Dana Popescu, brand manager BMW i România.

BMW i3

Capacitatea noii baterii este de 33,2 kWh, cu aproximativ 50% mai mare decât a bateriei deja existente în ofertă. Pentru că BMW știe că nu toți clienții au nevoie de o astfel de autonomie, a decis să comercializeze ambele variante în paralel. Vechea versiune, cu baterie de 21,6 kWh, poate fi încărcată de la o priză normală în aproximativ 10 ore, oferind o soluție excelentă de încărcare peste noapte, fără necesitatea de a deține un sistem de încărcare rapidă. Cei ce optează pentru noua baterie, însă, vor aprecia din plin de creșterea puterii de încărcare de la sursele de curent alternativ, la 11 kWh (de la 7,4 kWh), putând opta și pentru o stație nouă de încărcare casnică, cu putere mărită.

BMW i3

 Puteți începe să comandați nodelul i3 echipat cu bateria de capacitate mare, urmând să-l primiți la jumătatea lunii august. Întreaga gamă BMW i3 cu propulsie exclusiv electrică, este disponibilă prin programul Rabla Plus și beneficiază de discounturi serioase din prețurile de listă. Spre exemplu, în cazul noii versiuni cu baterie mărită, reducerea este de 4500 euro, din prețul cu TVA. În tabelul de mai jos aveți lista completă de prețuri pentru gama i3.

Lista de preturi pentru BMW i3   
VariantãPret fãrã TVAPret cu TVAPret Rabla Plus
BMW i3 baterie 60 Ah29.90035.88031.380
BMW i3 baterie 94 Ah30.90037.08032.580
BMW i3 baterie 60 Ah, Range extender33.70040.400N/A
BMW i3 baterie 94 Ah, Range extender34.70041.440N/A

One thought on “BMW i3 cu baterie de 33,2 kWh: verde la comenzi!

 1. Pacat ca nu se aplica programul rabla plus si la versiunea cu generator.
  Posesorii de asa ceva ar folosi in 90% din timp motorul electric. Persoana care isi ia o asemenea masina, evident ca o ia pentru electric.

  Generatorul acela e folosit doar in zonele unde statul roman nu s-a straduit sa instaleze statii de incarcare si pentru cazurile de urgenta. E ca o roata de rezerva.

  In plus, mersul pe generator limiteaza performantele masinii, deci nu e tentanta poluarea.

  Prin urmare, eu zic ca e incorect tratamentul.

  Ar trebui facut lobby pentru includerea acestei masini in programul rabla plus.

  Doar asa pot fi atrasi oamenii spre masini electrice. Altfel vor fi nesiguri.

  Eu am o masina electrica pentru oras. As dori sa o iau si pe aceasta pt. familie, dar nefiind in rabla plus nu o mai pot lua. Spre exemplu 4500 euro de la stat si ceva de la mine se strangea de avans. Apoi cu 51% valoare reziduala masina ar fi fost mult mai accesibila.

Adaugati comentariu