BMW i4 a intrat în producția de serie

bmw i4

BMW a demarat producția de serie pentru noul model electric i4 la uzina sa de la Munchen.

Primul exemplar BMW i4 a ieșit de pe linia de asamblare a uzinei de la Munchen acum câteva zile. BMW poate produce acum la uzina sa principală toate variantele de propulsie pe o singură linie de asamblare.

BMW i4 a intrat în producția de serie la Munchen

BMW spune că lansarea producție pentru modelul electric i4 în uzina cu o tradiție de aproape un secol a fost o provocare. Conversia și instalarea sistemelor s-au dovedit a fi dificile, dar echipa a reușit să integreze noul model fără ca producția să fie oprită. În ciuda constrângerilor de spaţiu, sistemele existente au fost eliminate, iar altele noi au fost instalate şi puse în funcţiune.

Principala diferenţă dintre BMW i4 şi arhitecturile convenţionale este propulsia electrică şi bateria de înaltă tensiune. Aproximativ 90% din sistemele existente în atelierul de caroserii din Munchen pot fi folosite în continuare pentru noul model. Au fost necesare altele suplimentare doar pentru ansamblul podelei şi partea din spate.

Un alt subiect extrem de complex a fost integrarea în asamblare a bateriei de înaltă tensiune. Acum, acumulatorul este fixat pe caroserie printr-un nou sistem de asamblare a bateriei complet automat, care lucrează de jos în sus. Sistemele complet automatizat de camere de înaltă rezoluţie scanează în prealabil pentru a se asigura că suprafaţa este absolut curată şi că nu există impurităţi care ar putea provoca daune.

BMW produce la Munchen noul model i4 alături de alte modele cu motoare termice și hibrid din gama Seria 3 și Seria 4 Gran Coupe.

Via BMW

Adaugati comentariu